Afbeelding
(Foto: )

Aan de nieuwe Jongerenraad

Deze woensdag vinden de verkiezingen voor het nieuwe dagelijks bestuur van Jongerenraad Westland plaats. Na twee jaren van vergaderen en hectiek is het aan vijf nieuwe leden de taak om de jongeren van het Westland te vertegenwoordigen. Een heuse taak, en zeker ook geen lichte. Als voorzitter van de afgelopen twee jaar heb ik genoeg hoogte- en dieptepunten meegemaakt en zo kan ik hopelijk een goed advies meegeven aan het kersverse dagelijkse bestuur van de Jongerenraad.

Eén van de belangrijkste dingen die ik afgelopen jaren heb mogen leren, is het contact met de Gemeenteraad en het College van B&W. Het belangrijkste doel van de Jongerenraad is het adviseren van de gemeente over de zaken die de jongeren aangaan, en dat gaat het gemakkelijkst als de banden met de raad sterk zijn. De Jongerenraad heeft gemerkt dat adviesstukken die niet veel overeenkwamen met de agenda van de raad of het college, niet opgepikt worden. En op die manier verlies je de motivatie in je raad.

Dat brengt ons bij het tweede belangrijke actiepunt, en dat is de energie erin houden. De coronajaren hebben er aardig ingehakt als het gaat om de motivatie. Het was lastig om van achter de schermen dingen te organiseren en jongeren betrokken te houden. Het is daarom van belang om genoeg leuke dingen te blijven organiseren voor alle jongeren. Daarnaast zal een nieuwe lading aan leden ook een nieuwe golf van energie met zich meebrengen.

Al om al denk ik dat het nieuwe bestuur voor een leuke uitdaging staat, eentje die ze met beide handen zullen moeten aanpakken. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik het stokje overdraag aan een mooi en goed dagelijks bestuur.


Emma Boellaard,

Voorzitter Jongerenraad Westland