Neef John de Letter (rechts) kon ook glunderen om de uitgereikte waarderingsspeld van de KNVB aan Louis de Letter, secretaris van VELO.
Neef John de Letter (rechts) kon ook glunderen om de uitgereikte waarderingsspeld van de KNVB aan Louis de Letter, secretaris van VELO. (Foto: Folkert Hoogslag / MFH-Design)

De Letter Lid van Verdienste KNVB

Tijdens de ALV van VELO werd secretaris Louis de Letter (75) verrast door de KNVB met de benoeming tot Lid van Verdienste. Hij kreeg de versierselen en oorkonde overhandigd door ambassadeur van de KNVB, Kees Wenneker. Sinds 1979 maakt De Letter als secretaris deel uit van het bestuur van VELO. De achterban ging ook met applaus akkoord met de benoeming tot Lid van Verdienste van de club voor Leen van Raamsdonk en Theo Verbraeken.

Op de ledenvergadering was de jarige ere-voorzitter Piet Vijverberg de eerste die De Letter feliciteerde.

Blinde in de woestijn

Huidig voorzitter Richard Wolf merkte bij de aanvraag op: 'Louis de Letter verdient een standbeeld. De drijvende kracht achter vele zichtbare personen, maar ook achter veel onzichtbaar werk is Louis. Een clubman met een groot en goudeerlijk hart !! Als voorzitter, en ik denk dat mijn voorganger Piet Vijverberg dat zal beamen, sta je vaak in de schijnwerpers. Zonder mensen als Louis ben je min of meer een blinde in de woestijn'.
Een dag na de ledenvergadering kon Louis de Letter ook worden gefeliciteerd door zijn neef John de Letter, trainer van DHC en tegenstander van VELO. De Delftenaren verloren voor de zevende keer op rij met een 6-1 eindstand op het scorebord na vier treffers van Ricky van Mierlo en individueel succes voor Joey Kouters en Rick Das. Met een voorsprong van twee punten op DSO begint VELO bij HVV aan de laatste wedstrijd voor de eerste periodetitel voor promotie naar de vierde divisie.