Afbeelding
(Foto: Mabel Böhms Media)

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige R.K.V.V. Westlandia

Burgemeester Bouke Arends heeft op maandag 14 november tijdens de jubileumreceptie op sportpark De Hoge Bomen de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan R.K. Voetbalvereniging Westlandia uit Naaldwijk ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. Voorzitter Ton van Marrewijk nam e.e.a. glunderend in ontvangst.
Op 14 november 1922 was de oprichtingsvergadering van R.K.V.V. Westlandia. Onder leiding van 5 bestuursleden waren er bij de oprichting 42 leden. De openingswedstrijd werd gespeeld op 14 januari 1923. Gedurende de afgelopen jaren waren er verhuizingen, verbouwingen, uitbreidingen, groei en vooral hoogtepunten. R.K.V.V. Westlandia onderscheidt zich in de regio door haar jeugdopleiding, een stijgend ledenaantal en uitbreiding van de activiteiten (vrouwenvoetbal,zaalvoetbal en walking football). Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de Koninklijke Erepenning aangevraagd door de vereniging.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen,instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Opvallende uitslag

Vierdedivisionist FC 's-Gravenzande baarde opzien met een 1-7 uitslag bij gastheer Goes. Niet eerder sinds de fusie in 2018 werd in een uitwedstrijd met deze cijfers afstand genomen van de tegenstander.

Eersteklasser VELO maakte er een spelletje kat-en-muis van tegen staartploeg DHC. Het werd een afgetekende 6-1 score. VELO heeft het ticket voor de nacompetitie promotie voor het grijpen.