Veel animo voor bijeenkomst over groepswonen in Kwintsheul

Woensdagmiddag 9 november was er een zogenaamde stickersessie voor groepswonen in Kwintsheul. Belangstellenden konden aangeven wat zij belangrijk vinden bij het realiseren van een groepswonenproject. Een vijftigtal belangstellenden was naar het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad gekomen.

Terry van der Heide van het Centrum voor Groepswonen legde daar uit dat groepswonen zelfstandig wonen is in sociaal verband. Voor mensen van alle leeftijden, die in en door gezamenlijke activiteit een prettige en duurzame leefomgeving willen creëren. De stickersessie gaf aan dat de belangstellenden vooral betaalbaarheid, energie, gezondheid en ruimtelijke kwaliteit belangrijk vinden. Of het mes dadelijk aan twee kanten snijdt moet nog blijken als de financiële haalbaarheid bekeken is.

De data van de volgende groepswonen bijeenkomsten zijn: Poeldijk; woensdag 16 november 16.00 uur. ’s-Gravenzande; woensdag 23 november 16.00. Monster; woensdag 30 november 16.00 uur. De tweede bijeenkomst van Kwintsheul is woensdag 7 december om 17.00 uur. De tweede bijeenkomst van Poeldijk is woensdag 14 december om 16.00 uur. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentekantoor aan de Verdilaan. Aanmelden via info@centrumgroepswonen.nl.