Selectie en staf van derdeklasser SC Monster hopen op een succesvol afscheid van hoofdtrainer Marco Meijer, die na vier seizoenen op Polanen zijn vertrek heeft aangekondigd.
Selectie en staf van derdeklasser SC Monster hopen op een succesvol afscheid van hoofdtrainer Marco Meijer, die na vier seizoenen op Polanen zijn vertrek heeft aangekondigd. (Foto: Frans de Jong)

Op vertrek in stijl hopen beide partijen op Polanen

Marco Meijer, bezig aan zijn vierde seizoen bij SC Monster, heeft het bestuur en technische commissie laten weten aan het einde van dit seizoen zijn verbintenis met te zullen beëindigen. Meijer neemt een sabbatical van een jaar om voor zichzelf meer ruimte te creëren voor privézaken en te benutten voor het verlengen van zijn trainerslicentie en opdoen van nieuwe inzichten op zijn vakgebied. Meijer kenmerkt zich als begaafd en toegewijde trainer. Zijn aanstaand vertrek wordt op sportpark Polanen als een verlies ervaren.
Voor SC Monster kenmerkend, zal dit seizoen uiteraard de volle 100% worden geven en er alles aan worden gedaan om het hoogst haalbare te bereiken. De gehele selectie en de staf staan er ook zo in en zijn maximaal gemotiveerd. Dat is mooi te ervaren bij deze vroegtijdige aankondiging. Extra gemotiveerd is het karakter van onze club, met respect voor de keuze van Meijer, zo valt op de wbsite te lezen. 'We zijn Marco zeer erkentelijk voor zijn tomeloze inzet en bedanken hem voor de afgelopen seizoenen, wensen hem alle succes het lopende seizoen en in de toekomst'.
Op het complex Sportpark Vredenburch in Rijswijk voor de uitwedstrijd tegen Te Werve staken de aspiraties van SC Monster om kampioen te worden in deze 3e klasse B schril af tegen het vertoonde spel wat op de mat werd gelegd.
SC Monster was zeker de betere ploeg, maar tegen Lyra zal volgende week echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. In de eerste helft waren er voldoende kansen om afstand te nemen van Te Werve om van het tweede deel een formaliteit te maken. Een ruststand van 0-4 had niet misstaan. Grote kansen voor Bink de Brabander en Jordi van Maanen werden niet verzilverd. Jurgen Warbout was wat dat betreft beter op stoom. Hij nam in een tijdsbestek van twee minuten 0-1 en 0-2 voor zijn rekening. Vooral het tweede doelpunt was goed uitgespeeld. Vanaf de linkerkant verschalkte Warbout de keeper van Te Werve in de lange hoek. Het eerste doelpunt was een bekeken schuiver van rond de 16 buiten bereik van de doelman.
De tweede helft begon en bleef ook rommelig. Te Werve mikte eerst op de paal en verzilverde daarna een vrije trap, toegekend door Louis Wagnerm die vond dat Jari Baggerman de bal te lang in de handen hield. Thijme van de Arend tekende voor 1-3 en een treffer in eigen doel leverde 1-4 op. Te Werve had in de slotfase met 2-4 het laatste woord.

Zaterdag is Lyra, de nummer twee van de ranglijst te gast op sportpark Polanen. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in 0-0.