Kunstenares Petra van der Hoeven met kunstwerk ‘’Vrijheid’’ (Foto: PR)
Kunstenares Petra van der Hoeven met kunstwerk ‘’Vrijheid’’ (Foto: PR) (Foto: )

Ruim 30 kunstenaars aangemeld voor Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul 2022

Algemeen

Al ruim 30 amateur- en professionele kunstenaars in Wateringen en Kwintsheul bereiden zich voor op de Open Atelierroute die op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. wordt gehouden. Het weekend heeft dit jaar een breed programma. Naast de persoonlijke collecties van de kunstenaars wordt gewerkt vanuit het thema Vrijheid. Kunstenares Bianca Tiegelaar (Schoonmoeder van het Westland) organiseert workshops met zwerfafval waarbij basisschoolkinderen kunst maken voor het goede doel.

Basisschool De Hofvilla in de Dr. Schaepmanstraat in Wateringen doet ook deze editie weer mee. De school stelt exporuimte beschikbaar en is tevens de locatie waar workshops met zwerfafval worden gehouden. Onder begeleiding van Bianca Tiegelaar maken basisschoolkinderen bloemkunstwerken van afval. Deze worden direct geëxposeerd en zijn tevens te koop. De opbrengsten gaan naar de Stichting Vluchtelingenwerk. Alle deelnemende kunstenaars van de OAWK zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen en hebben deze editie het thema Vrijheid als inspiratiebron. Door alle ontwikkelingen in de wereld is dit een actueel onderwerp dat op een creatieve wijze onder de aandacht kan worden gebracht. Als een thema kunstwerk wordt verkocht kan de opbrengst worden geschonken aan de Stichting Vluchtelingenwerk.

Cultuur zonder grenzen
Dat cultuur geen grenzen heeft wordt bevestigd tijdens een speciale expositie in de maand september in cultureel centrum De Hofboerderij, waarbij Nieuwe Westlanders ondersteund door Westland Cultuurweb werkstukken exposeren met het thema Vrijheid. Naast een film en muziek vindt er op een van de zondagen in september ook een koffieconcert plaats. Kunstenares Petra van der Hoeven heeft vanuit haar liefde voor het maken van etsen, glasobjecten en schilderijen van textiel een kunstwerk beschikbaar gesteld. Haar sjabloondruk ‘’Vrijheid’’ wordt geëxposeerd in De Hofboerderij en tevens verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het goede doel. Op de website van de OAWK is het complete interview te lezen met Petra waarin ze uitlegt waarom ze dit thema omarmd.

De Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul is een publieksevenement dat plaatsvindt in het eerste weekend van september, beide dagen van 11.00 - 17.00 uur. Bevlogen professionals en amateurs uit beide dorpskernen exposeren hun werk in het eigen atelier, woonhuis of op andere locaties zoals bijvoorbeeld een tuinbouwkas of de aula van een basisschool. Alle lokale kunst(vormen) zoals schilderwerk, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijke werk, glaskunst en bijvoorbeeld digitale kunst worden tentoongesteld. De officiële opening van het evenement vindt plaats op donderdag 1 september in De Hofboerderij in het Hofpark in Wateringen.

Meer informatie over de Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul is te vinden op: www.oawk-atelierroute.nl en www.facebook.com/ openatelierroutewk