Tientallen vrijwilligers zwemmen in de Lee om geld op te halen voor het goede doel.
Tientallen vrijwilligers zwemmen in de Lee om geld op te halen voor het goede doel. (Foto: PR )

A Local Swim Westland zaterdag 6 augustus. Komt u de zwemmers aanmoedigen?

Algemeen

Zaterdag 6 augustus is het zover: de 4e editie van A Local Swim Westland, het zwemevenement ten behoeve van de ernstige zenuw-spierziekte ALS, vindt plaats in het water De Lee in De Lier. Bijna 600 deelnemers gaan de uitdaging aan om 2 kilometer te zwemmen.

Er is al veel getraind en mooie acties zijn verzonnen om donatiegeld in te zamelen. Op de actiesite www.alocalswimwestland.nl is ook goed te zien dat de deelnemers trots zijn op wat zij gaan presteren, want er wordt veel gedoneerd door familie, vrienden en werkgevers. Kijk ook eens op de actiesite naar de motivatie van de zwemmers, er zijn er veel die zwemmen met iemand speciaal in gedachte. Ontroerend en bijzonder om te zien. Het beloofd nu al een mooi eindbedrag te worden voor Stichting ALS Westland, waarmee zij belangrijke onderzoeken naar de oorzaak en mogelijke oplossing van ALS kunnen steunen. Een gedeelte zal besteed worden aan de kwaliteit van zorg en leven van patiënten nu. Door hulpmiddelen voor de patiënt beschikbaar te stellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen ze er samen met het gezin, familie en vrienden op uit om mooie herinneringen te maken.

Sportief
Samen met onze vrijwilligers en de ondersteuning van het Oranje Comité, Reddingsbrigade Monster, de vrijwillige Brandweer De Lier, Hoogheemraadschap Delfland en EHBO De Lier wordt het met 150 vrijwilligers een prachtig sportief evenement. Kom zeker even de zwemmers aanmoedigen op zaterdag 6 augustus, de eerste deelnemers springen in het water om 13.30 uur en de laatste zal rond 16.00 uur finishen. Zij kunnen uw steun goed gebruiken. Na de zwemtocht is iedereen van harte welkom in de tent van het Oranje Comité De Lier, bij de Bleijenburgbrug aan de Hoofdstraat. Een band en DJ zorgen voor de muzikale gezelligheid en de opbrengst van de drankjes is voor ALS.