Afbeelding
(Foto: )

Energietoeslag verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-

Op 7 juli 2022 werd landelijk bekend dat het richtbedrag voor de energietoeslag verhoogd wordt van € 800,- naar € 1.300,-. De gemeente spant zich tot het uiterste in om ervoor te zorgen dat huishoudens, die daarvoor in aanmerking komen, nog voor half augustus de aanvullende € 500,- op hun bankrekening ontvangen.

Zoals bekend zijn de energiekosten de afgelopen tijd flink gestegen. Dit kan leiden tot problemen bij het betalen van de energierekening. Bent u inwoner van de gemeente Westland en heeft u een laag inkomen ? Heeft u een eenmalige bijdrage in de vorm van een energietoeslag ontvangen ? Dan heeft u ook recht op de verhoging van € 500,- en krijgt u deze voor half augustus automatisch uitbetaald. U hoeft dus geen nieuwe aanvraag te doen. Het maakt niet uit of u inmiddels bent verhuisd of dat er iets anders is gewijzigd in uw situatie.De energietoeslag geldt voor een huishouden met een inkomen onder de 120% van het sociale minimum. Als uw inkomen net boven deze bedragen uitkomt, heeft u misschien toch recht op de energietoeslag. De gemeente kan een beperkte overschrijding toestaan. Dat is maximaal € 50,- op maandbasis.

Bekendheid

De Seniorenraad wil een rol spelen bij het meer bekendheid geven aan regelingen die voor senioren met een laag inkomen van belang zijn! Specifiek voor senioren geldt dat de gemeente geen namen en bankrekeningnummers van AOW-gerechtigden heeft. Daarom moet u zelf een aanvraag voor de energietoeslag indienen. De volgende groepen huishoudens krijgen het wel automatisch: De senioren die gebruik maken van de gemeentepolis Westland.  
AOW-gerechtigden die een aanvulling AIO van de SVB ontvangen.

Aanvragen

U kunt de energietoeslag digitaal aanvragen. Dan gaat het sneller. Maar, heeft u hulp nodig bij het aanvragen en invullen van het formulier dan kunt u terecht bij een Buurt Informatiepunt. In iedere kern van de gemeente Westland is een Buurt Informatiepunt dat één of meerdere dagdelen per week geopend is. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met VITIS Welzijn via 0174 – 630358.

Heeft u nu geen (spaar)geld om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen ? Voorkom ergere problemen en neem contact met de gemeente op via 14 0174 of per mail budgetbeheer@gemeentewestland.nl.