De glastuinbouw wil een aantrekkelijke werkgever zijn.
De glastuinbouw wil een aantrekkelijke werkgever zijn. (Foto: PR )

Masterplan Internationale Werknemers glastuinbouw is toe aan versie 2.0

In 2021 is Glastuinbouw Nederland gestart met het realiseren van haar ambitie: een betere positie voor internationale werknemers in de glastuinbouw in Nederland. Vanuit het Masterplan Internationale Werknemers is de campagne ‘Love your people like your crop’ van start gegaan. Daarom wordt nu gewerkt aan de volgende stap: Masterplan 2.0.

Inmiddels zijn we een heel jaar verder en kan de glastuinbouwsector terugblikken op een productief jaar. Niet alleen is de Maatschappelijke Raad van Advies geïnstalleerd en is het project onderdeel van Fieldlab Go West, ook zijn alle randvoorwaarden en tools die nodig zijn om de ambitie van het masterplan vorm te geven gerealiseerd. 

Afgelopen jaar zijn grote stappen gezet richting het verwezenlijken van de ambitie. “We  zijn trots op wat we afgelopen jaar hebben kunnen bewerkstelligen. Echter we zijn er nog niet. Het uitdragen, betrekken en adoptie van onze ambitie blijft een continu proces”, zegt Jacqueline Kroon, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Afgelopen maand is samen met de Maatschappelijke Raad van Advies bekeken waar het project nu staat én waar de sector naartoe wil. “Vanuit die ambitie kwam naar voren dat het huidige Masterplan niet meer voldoet en er behoefte is aan langetermijndoelen. Daarom gaan we de komende maanden aan de slag met een Masterplan 2.0.”

Masterplan 2.0

Stap 1 daarin is het inzichtelijk maken van het proces: bij wie wordt informatie opgehaald of getoetst? Welke randvoorwaarden behoeven nog aandacht? “Daarbij willen we ook proactief met leden in gesprek over fundamentele onderwerpen. Wil jij een bijdrage leveren of met ons meedenken? We horen graag van je”, zegt contactpersoon Jacqueline Kroon. Voor meer informatie kan contact met haar worden opgenomen (jkroon@glastuinbouwnederland.nl). Ook in de update van het Masterplan blijft de basisambitie voor Glastuinbouw Nederland gelijk: 

Vervolgstappen

De glastuinbouw wil komen tot een sector die bekend staat als een goede en aantrekkelijke werkgever met een professioneel en sociaal personeelsbeleid, met een eerlijke, veilige en gezonde werkomgeving en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor iedere werknemer. 


Via de nieuwsbrief van Glastuinbouw Nederland worden ondernemers en HR-specialisten op de hoogte gehouden van de stappen binnen het Masterplan 2.0 en alles wat daarbij komt kijken.