Start voorbereidingen Eerste Heilige Communie

Nu het schooljaar weer in volle gang is, is ook de Werkgroep EHC gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe communiejaar.

Volgend voorjaar kunnen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie doen. De Werkgroep Eerste Heilige Communie bereidt kinderen uit de parochie voor op het voor de eerste keer deelnemen aan de eucharistie. Dit gebeurt in de vorm van een traject voor de kinderen én hun ouders. Het traject bestaat onder meer uit een informatieve avond voor de ouders, een verdiepingsavond voor de ouders, een rondleiding door de kerk voor de kinderen, themabijeenkomsten voor de kinderen, diverse vieringen.

Meewerken

De voorbereidingen zijn niet vrijblijvend en vinden voor een groot deel plaats buiten schooltijd. Verder wordt aan de ouders gevraagd te helpen met bijvoorbeeld het begeleiden van de themabijeenkomsten, het oefenen met de communicanten, het meewerken aan de vieringen en het verzorgen van een collage.

Aanmelden voor de Eerste Heilige Communie kan door het inschrijfformulier op de website rkwestland.nl/contact/formulieren in te vullen. Inschrijven kan tot 1 november 2022. Meer informatie? Mail dan de werkgroep op werkgroepehcdelier@gmail.com.