Griekse tragedie voor schaakster Gera de Jong

Op maandag 12 september 2022 werd de 2e ronde van de Lierse Schaakvereniging gespeeld.

Dit was de eerste partij van het seizoen voor Gera de Jong en Annemarie Voorberg. Gera was net terug gekomen van vakantie uit het land van Odysseus en Zeus. Ze vloog meteen in de aanval. Annemarie moest zich uit een Gordiaanse knoop zien te ontwarren. Dit lukte nadat de koninginnen van het bord waren. Er dreigde voor Gera mat achter de pilaren. Hoewel ze dit wist te ontwijken, wisten de helden aan de kant van Annemarie de overwinning op te eisen. En dit was geen Pyrrhus-overwinning.

Kees van Toor speelde met wit tegen Jan Dirk Stoorvogel. Kees kwam met een ‘klein’ voordeel uit de opening. Jan Dirk maakte erg gemakkelijk het voor Kees door eerst zijn dame weg te geven en daarna ook nog een loper.

Dick Valk kwam slecht uit de opening tegen Gerard Stolze en kon niet meer rokkeren. Zijn stelling stond op de tocht. De pion die Dick wilde redden ging er toch af en toen er nog één af ging, was het wel bekeken voor Dick.

Welkom

De Lierse Schaakvereniging speelt elke maandag in ’t Centrum aan Hoofdstraat 100 in De Lier. De jeugd speelt van 18.30 tot 19.30 uur en de senioren van 19.45 tot einde van de partij (uiterlijk 23.30 uur). Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en een partijtje mee te spelen. Meer informatie is te vinden op lierseschaakvereniging.nl.