Afbeelding
(Foto: PR)

Nieuwe seniorencoach in Westland

We worden met z'n allen steeds ouder en ouder worden is anders dan een eeuw geleden. 

Vroeger was men na een leven lang werken vaak versleten, minder gezond en had men behoefte aan rust. Tegenwoordig gaat dat voor veel ouderen niet meer op. De derde levensfase kent zowel plezierige kanten als teleurstellingen, achteruitgang en verlies. Om ondersteuning te krijgen groeit de afgelopen jaren de vraag naar seniorencoaches.

'Samen kijken wij naar wat hen positief stemt en het leven zinvol maakt'

Seniorencoach Danny van Dijk is werkzaam bij Buddy Danny. "Ik ben werkzaam in de regio Westland. Als Civas-gecertificeerde seniorencoach begeleid ik ouderen bij het omgaan met de dilemma’s die zich voordoen bij het ouder worden. Ik ga met senioren in gesprek om te achterhalen wat er aan de hand is. Zo vraag ik hen welke problemen zij ervaren, waar zij tegenop zien, wat zij belangrijk vinden en wat zij nog werkelijk willen ondernemen in hun leven. Door te praten, te luisteren en te spiegelen help ik senioren te ontdekken waar hun mogelijkheden liggen en hoe ik hun welbevinden kan vergroten. Ik bevorder de zelfredzaamheid en zorg dat zij de regie weer in eigen handen nemen. Samen kijken wij naar wat hen positief stemt en het leven zinvol maakt, zodat zij zich ook met het ouder worden vitaal en gelukkig blijven voelen."

Antwoorden vinden

"Seniorencoaching heeft een positief uitgangspunt en gaat uit van wat allemaal nog wel mogelijk is. De seniorencoach komt echter niet met pasklare antwoorden. Het zet ouderen aan tot nadenken en begeleidt hen bij het zoeken, dan wel vinden van de antwoorden en mogelijkheden in zichzelf."


www.buddydanny.nl

06-27572450