Afbeelding
(Foto: FV)

Knoopje leggen, onthaken en voorvoeren

Een groep van bijna 30 kinderen tussen de 9 en 12 jaar heeft meegedaan aan een cursus vissen. De organisatie was in handen van Gerco van Alphen, een meester van de PWA. 

Frans Voskamp

Samen met Marcel Schuler van de Lierse Discuswinkel en enkele leden van de vereniging Sportvisserijbelangen Delfland waren in de eerste lessen de belangrijkste onderdelen van het vissen uitgelegd. Een knoopje leggen en onthaken is moeilijker dan je denkt. Op een goede manier voorvoeren is ook heel belangrijk. Een made aan het haakje bevestigen is de eerste keer best een beetje eng. Ook de namen van de verschillende vissen moesten geleerd worden.

De dobber in het water en dan geduldig afwachten

Toen kwam het echte werk. Aan de kant van het water, alles klaarmaken, de dobber in het water en dan geduldig afwachten tot er beweging in de dobber komt. Vorige week maandag was het zover.

Het duurde best lang voor het eerste, heel kleine, visje werd gevangen. Gelukkig hadden later ook andere kinderen een echte vis aan hun haakje geslagen. Ze zijn nog lang niet volleerd, maar het begin is er. De laatste lesavond wordt de Lee opgezocht. Voor alle zekerheid heb ik de vissen alvast op de hoogte gebracht.

Heb je ook zin gekregen om te leren vissen? Volgend jaar krijg je een herkansing. Er is zelfs al een wachtlijst. Hou de Lierenaar maar goed in de gaten.

Afbeelding