Tim Vreugdenhil, Peter van Velden (D. Zonneveld Transport b.v.) en Ton Vreugdenhil gaan de krachten bundelen. Ze zien de toekomst zonnig tegemoet.
Tim Vreugdenhil, Peter van Velden (D. Zonneveld Transport b.v.) en Ton Vreugdenhil gaan de krachten bundelen. Ze zien de toekomst zonnig tegemoet. (Foto: Fred Louter)

Transportbedrijven T. Vreugdenhil en D. Zonneveld bundelen krachten

Transportbedrijf T. Vreugdenhil b.v. in De Lier en D. Zonneveld transport b.v. in Maasdijk hebben besloten om een verregaande samenwerking aan te gaan. Donderdag 2 november zijn hiervoor in het kantoor van Transportbedrijf T. Vreugdenhil b.v. in De Lier de contracten getekend. Beide bedrijven gaan in de toekomst verder onder de naam Transportbedrijf T. Vreugdenhil b.v.

"De eerste gesprekken tussen ons dateren van mei 2022", zegt Ton Vreugdenhil. "Als bedrijven kennen we elkaar al enige tijd. Steeds meer kwamen we tot de ontdekking dat we bij elkaar zouden passen en elkaar prima aanvullen qua dienstverlening. Dit heeft geresulteerd in deze bundeling van krachten, waar we heel blij mee zijn."

Kracht

Ook Peter van Velden van D. Zonneveld transport b.v. heeft een uitstekend gevoel over de verregaande samenwerking tussen beide partijen, die ontstond vanuit kracht. "We leven in een tijd van schaalvergroting", zegt Van Velden. "Dat betekent dat je daar als transportonderneming in mee moet kunnen gaan. Omdat beide partijen een enorme ervaring hebben, wel meer dan 130 jaar, en kerngezond zijn, ontstaat nu een uitstekend functionerende transportonderneming die nóg beter kan voldoen aan de wensen en eisen van de markt: snel, betrouwbaar en flexibel transport in tal van disciplines! Zoals onze specialiteit gekoeld agrarisch vervoer, maar ook vervoer van en met containers, bulk, schuifzeil, open trailer en koeriertransporten."

Up-to-date

Beide ondernemingen beschikken over een up-to-date ICT-omgeving, zodat alle auto’s realtime kunnen worden gevolgd. Administratieve processen zijn geautomatiseerd. Tevens zijn beide bedrijven BRC- en QS-gecertificeerd.

Cijfers

Transportbedrijf T. Vreugdenhil b.v. beschikt door de samenwerking in één klap over 80 eenheden. Het aantal personeelsleden groeit naar 90, inclusief parttimers, oproepkrachten en ZZP'ers. De samenwerking heeft geen gevolgen voor kantoormedewerkers en chauffeurs. Sterker nog, in de nieuwe constellatie ontstaat door de ruimere mogelijkheden volgens Vreugdenhil en Van Velden zelfs méér ruimte voor een optimalisering van de gezonde en fijne werksfeer binnen beide bedrijven, die past bij de moderne tijd. Dat betekent dat de transportonderneming een aantrekkelijk alternatief is en blijft voor bestaande én nieuwe chauffeurs.

Zonnig

"Je zou kunnen zeggen dat twee gezonde Westlandse bedrijven samen met hun medewerkers, relaties en leveranciers een zonnige toekomst tegemoet rijden", aldus Vreugdenhil en Van Velden.