Regioavond protestantse kerken

De protestantse kerken uit De Lier, Maasland, Den Hoorn, 't Woudt en Schipluiden organiseren op maandag 14 november een regioavond naar aanleiding van de stikstofcrisis. Doel van deze avond is om diverse betrokken partijen met elkaar in gesprek te brengen en wederzijds begrip te ontwikkelen. 

"Er is veel onvrede over de voedselproductie in Nederland. De belasting voor het milieu van die voedselproductie is groot", aldus de organisatoren van deze regioavond. "Verder tonen de gestegen energieprijzen de grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen van de glastuinbouw. Tegelijk laten consumenten zich in hun keuzes vooral leiden door de prijs. Maar de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van onze voedselproductie is voor ons allemaal."

De protestantse kerken willen graag een bijdrage leveren aan een invulling van die gezamenlijk verantwoordelijkheid. "We kunnen niet negeren dat er hier ook grote belangen op het spel staan. Rechtvaardigheid is hierin onze ogen een belangrijk kernwoord. Uiteindelijk gaat het om een toekomst waarin iedereen een plaats heeft. In die zin zullen we er met elkaar uit moeten komen."

Tijdens de regioavond zullen er drie inleidende sprekers zijn waarna het gesprek voortgezet wordt in kleinere groepen. Deze sprekers zijn Sjaak van der Tak van LTO Nederland, wethouder van Midden-Delfland Frank ten Have en Simon Hanemaaijer, architect uit Maasland namens groene kerk. 

Deze regioavond van maandag 14 november vindt plaats in 't Centrum, Hoofdstraat 100 in De Lier. Start is om 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur. Niet alleen kerkleden zijn welkom, maar iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.