Dennis de Winter (l.) en Collin van Sabben in het restaurant van Chapter.
Dennis de Winter (l.) en Collin van Sabben in het restaurant van Chapter. (Foto: PR)

Nieuwe eigenaar voor Chapter ’s-Gravenzande

Algemeen

Brasserie Chapter in ‘s-Gravenzande is overgenomen door Linda Geers uit Hoek van Holland. De brasserie is gevestigd in het pand ‘de Spaanse vloot’. Chapter opende in 2019 open gegaan na een grondige verbouwing. Alles werd destijds aangepakt en opgeknapt door Rick van den Berg en Jolijn Bakker. Nu nemen ze afscheid van het bedrijf.

Geers, die momenteel onder meer De Torpedoloods uitbaat, wilde graag richting het Westland uitbreiden om haar Hoekse vestigingen te versterken. Ze wordt daarin gesteund door een sterke Rotterdamse partner, waarmee de eerste stappen zijn gezet naar een grotere horeca holding. Chapter is een uitstekende uitbreiding naast Mijn Torpedoloods en Hotel Amerika in Hoek van Holland. En Hotel Belvedere in Schoonhoven. Alle bedrijven zijn gevestigd in historische panden en hebben een lange geschiedenis binnen de lokale gemeenschap.

Chapter zal geleid worden door Dennis de Winter, geboren en getogen in ’s-Gravenzande. Hij was werkzaam bij Hotel Amerika en was toe aan een nieuwe stap en uitdaging. Executive Chef Collin van Sabben zal zorgen voor gerechten en food concepten in alle locaties in Hoek van Holland en ’s-Gravenzande.

Voor de gasten zal er aan Chapter niets veranderen. Het concept, de uitstraling en het team blijven. Iedere locatie blijft op zichzelf staan met zijn eigen concept. Aan de interne, organisatorische kant zal een aantal zaken centraal opgepakt worden zoals salarisadministratie, leveranciersbeheer en contractmanagement. Daarnaast zal het team in staat gesteld worden om binnen meerdere locaties te werken, als ze dat willen. 

Linda Geers en Dennis de Winter zijn trots op de uitbreiding naar ‘s- Gravenzande. “Het Westland is dichtbij Hoek van Holland en Chapter zit aan een mooi (horeca)plein midden in het dorp. Chapter is vanaf het begin een succes geweest en het is mooi om nu het stokje over te nemen en verder te gaan waar de oude eigenaren gebleven zijn.”