Team van vrijwilligers en medewerkers viert het 10-jarig bestaan van Beukenrode.
Team van vrijwilligers en medewerkers viert het 10-jarig bestaan van Beukenrode. (Foto: Rolf van Koppen)

Beukenrode staat stil bij 10-jarig bestaan

Algemeen

Op 17 december 2012 ontving Beukenrode haar eerste gast. Sylvia Vollebregt (voorzitter) blikt terug op een bijzondere periode vol met waardevolle momenten.

“Beukenrode is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in het Westland en heeft een plekje in het hart van vele Westlanders. We worden gesteund door vele vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Hartverwarmend hoe wij het met elkaar mogelijk maken om de zorg in het laatste stukje van het leven waardevol en bijzonder te maken. We zijn ontzettend trots op onze organisatie en zonder alle steun is dit niet mogelijk!”

Het team van Beukenrode vierde het 10-jarig bestaan ingetogen met koffie en taart in de onlangs verbouwde keuken en woonkamer in Naaldwijk.

In haar eerste decennium heeft het hospice 514 gasten mogen ontvangen. Op 1 juni 2018 is gefuseerd met TerminuZ, waardoor de organisatie ook kan helpen met Palliatieve thuiszorg. De nieuwe naam is Beukenrode Palliatieve Thuiszorg en Hospice. Op 20 september 2021 werd het hospice in ‘s-Gravenzande geopend. Daar zijn inmiddels 71 gasten geweest.