Michel Peer (r.) laadt de bus in, samen met Jaap Klinkenberg van stichting Family4Family.
Michel Peer (r.) laadt de bus in, samen met Jaap Klinkenberg van stichting Family4Family. (Foto: PR)

Heulse hulp voor Oekraïne

Algemeen

Vrijdag 16 december is Heulenaar Michel Peer weer met een bus naar Oekraïne vertrokken. Hij neemt generators, dieselkachels en warme kleding om wat warmte te brengen tijdens de komende kerstdagen.

Peer wordt in zijn onderneming gesteund door Eelco Bustin uit Wateringen. De twee spraken elkaar tijdens een voetbalwedstrijd en al snel ging het over de situatie Oekraïne. De twee besloten samen iets te doen. Peer is al jaren actief in het Oost-Europese land. “In Sokolovo - in de buurt van Charkov en zo’n 60 km van de Russische grens - staat een kerkje”, vertelt Peer. “De mensen van deze kerk hebben een opvang en school opgezet voor weeskinderen en voor kinderen waarvan de school vernield is door de Russen. De kinderen worden opgehaald met een krakkemikkige bus die 1 op 3 loopt. Tussendoor brengen ze voedselpakketten en brandhout rond bij schuilkelders. Inmiddels is er ook een opvang voor dakloze ouderen en oorlogsinvaliden. Regelmatig is er echter geen stroom en in januari gaat de temperatuur daar richting de minus 20 graden.”

Peer en Bustin hebben daarom een leuke 20-persoonsbus aangeschaft en deze volgestopt met generators, dieselkachels en warme kleding. Vrijdag 16 december is bus vertrokken richting Oekraïne zodat de spullen nog voor de kerst ter plaatse zijn. De heren kunnen nog donaties gebruiken voor hun onderneming. Voor € 5 kunnen ze een pakket openhaardhout doneren, voor een bedrag € 25 een voedselpakket, voor € 300 een dieselkachel, voor € 500 een generator en voor € 800 een busstoel. Maak het geld over op ING NL 49 INGB 0004 4168 09 t.n.v. MML Peer o.v.v. Hulp Sokolovo.