Register Makelaar Taxateur Monique Strik.
Register Makelaar Taxateur Monique Strik. (Foto: PR)

De woningmarkt verandert. Wat betekent dat voor u?

De woningmarkt doet regelmatig stof opwaaien in de media. Wellicht vraagt u zich ook wel af of het verstandig is om nu uw huis in verkoop te zetten? Of twijfelt u: nu een huis kopen of juist nog even wachten? Het leek me daarom een goed moment om u even bij te praten.

De huizenmarkt komt uit een overspannen situatie en wordt weer normaal; de markt wordt rustiger en ruimer. Waar er de afgelopen jaren maar mondjesmaat nieuw woningaanbod vrijkwam, nam het aanbod het afgelopen kwartaal krachtig toe, ten opzichte van het derde kwartaal 2021.

Huizenprijzen

De tijd van extreme prijsstijgingen lijkt achter ons te liggen, maar woningen worden nog steeds voor een goede prijs - dus net boven of onder de vraagprijs - verkocht. Wat we ook zien, is dat zoekers die zich nu op de markt bevinden, serieus geïnteresseerd zijn.

Nu een huis (ver)kopen of beter nog even wachten?

Twijfelt u om nu een stap te zetten op de woningmarkt? Mijn advies: geen paniek. Doordat het woningtekort voorlopig niet is opgelost, is er nog steeds ruim voldoende vraag. De invloed van de gestegen hypotheekrente, de hoge energiekosten en inflatie halen de gekte uit de markt. Het gevolg is dat de keuzemogelijkheden voor kopers toenemen. Wij zien in onze agenda's aan bezichtigingen en aan het aantal woningen dat we verkopen duidelijk dat er nog steeds vertrouwen is bij het overgrote deel van de mensen.

Kortom: de markt komt nu duidelijk in beweging en in deze veranderende markt is een professionele ondersteuning bij verkoop of aankoop juist van belang. Hier eens verder over praten? Mijn collega’s en ik staan voor u klaar!


Olsthoorn Makelaars

Patijnenburg 16 – Naaldwijk

0174-706020 www.olsthoornmakelaars.nl