Lezing ‘Mentale gezondheid van jongeren’

Van 27 juni tot en met 27 september is de fototentoonstelling ‘Open Mind’ in Bibliotheek ‘s-Gravenzande te bewonderen. Het thema van deze tentoonstelling is mentale kwetsbaarheid en depressie onder jongeren. In de tentoonstelling wordt op een artistieke en laagdrempelige manier depressie zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Bij de opening van deze tentoonstelling op 27 juni organiseert Gemeente Westland samen met de bibliotheek een lezing over mentale gezondheid bij jongeren.

Elsbeth Kuysters, moeder, psycholoog en schrijver, wordt geïnterviewd over haar boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’, waarin ze schrijft over haar dochter Sara. Een gevoelige jongere die haar plek in de wereld maar moeilijk kon vinden en in 2017 overleed aan zelfdoding. Elsbeth heeft in 2020 samen met anderen de Stichting Saarisnietgek opgericht, die beoogt de mentale gezondheid van kinderen 10-12 jaar laagdrempelig bespreekbaar te maken. Het boek is deze avond te koop.

In het tweede deel van de avond vertelt Elsbeth over ontwikkelingen in de mentale gezondheid en waarom het zo belangrijk is al op jongere leeftijd aandacht te hebben hiervoor. Elsbeth is naast psycholoog en ervaringsdeskundige, sinds 2019 verbonden aan 113 als freelance suïcidepreventie-trainer.

Aanvang van deze avond op 27 juni in Bibliotheek 's-Gravenzande is 19:30 uur. De toegang is gratis, we vragen wel om even aan te melden via www.bibliotheekwestland.nl.