Afbeelding
(Foto: Rolf van Koppen Fotografie)

Voor iedereen Westlandse groente… en vrijetijdsactiviteiten!

Op 9 juni werd het heuglijke nieuws bekend: de winnaars van de WestlandHart prijs 2022. Vorig jaar wonnen wij met Fietsen voor m’n eten de publieksprijs, waardoor ik als initiatiefnemer dit jaar in de jury mocht plaatsnemen.

Voor mij was de winnaar van de juryprijs meteen duidelijk: de Groente en Fruitbrigade. Want iedereen heeft recht op gezond eten om gezond te blijven. Hoe mooi is het dan dat deze vrijwilligersorganisatie de Nederlandse voedselbanken voorziet van Westlandse groente en fruit. En dat verschillende Westlandse bedrijven deze producten sponsoren, waardoor ook verspilling wordt voorkomen. Dat is een WestlandHart beeldje waard!

Wat ook goed is voor de gezondheid, is het doen van vrijetijdsactiviteiten. Voor mensen met een beperking is dat vaak net een tandje lastiger te organiseren. Daar hebben we gelukkig Myosotis Westland voor en het zal geen verrassing zijn dat zij dit jaar de publieksprijs wonnen. Een mooie opsteker voor deze prachtige organisatie.

Uit ervaring kan ik zeggen dat je blij wordt van het doen van vrijwilligerswerk. Die blijdschap draagt ook bij aan een goede gezondheid, van jezelf en van de mensen die je helpt. Vrijwillig is echter niet hetzelfde als vrijblijvend, omdat een organisatie op je leunt. Dus hoe meer vrijwilligers, hoe steviger het fundament.

Het blijkt voor zo ongeveer iedere vrijwilligersorganisatie de laatste tijd steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden, zo ook voor ons. Dus lees je dit en denk je: "Ik wil ook als vrijwilliger van betekenis zijn”? Schroom dan niet om contact op te nemen met de vele organisaties die Westland rijk is en kijk welke activiteit bij je past.

Van zo’n hechter sociaal leven worden we allemaal blij... en gezond!


Marja van der Ende

Leefstylist