Topspreker bij Woondromen in Wateringen

Woondomen in de Hofboerderij prikkelt de verbeelding, zoveel is duidelijk een paar weken na de opening op 4 juni. Mede daarom wordt de expositie verlengd tot en met 17 juli. In het verhaal van Woondromen worden verleden, heden en toekomst van wonen op creatieve wijze verbonden. Afgelopen weekend met een fietstocht voor het hele gezin door Westland en Midden-Delfland langs erfgoed van architect Jan van Beurden. Burgemeester Arnoud Rodenburg gaf in Schipluiden het startsein en ook zijn woondroom hangt nu aan de dromenvanger in de Hofboerderij.

Elke zaterdag en zondag zijn er om 14.30 uur interessante historische en actuele achtergrondverhalen, gevolgd door een rondleiding door de expositie. Op 26 juni bijvoorbeeld vertelt ondernemer Henry Mentink zijn verhaal. Henry is beheerder van de nalatenschap van kunstenaar Pieter Kooistra, oprichter van de Wereldwinkel en My Wheels, het eerste deelauto initiatief. Hij haalde afgelopen weken internationaal het nieuws met zijn krui-tocht naar UNESCO in Parijs om de aarde op de werelderfgoedlijst te krijgen. Henry bouwt geen luchtkastelen, maar laat zien hoe je succesvol zaken kunt doen als je inziet dat alles met elkaar verbonden is.

Kijk op www.crwateringen/woondromen voor details en de andere verhalen die op de agenda staan. Woondromen is elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Om teleurstellingen te voorkomen wordt aangeraden om voor de verhalen/rondleiding te reserveren. De toegang is gratis.