Afbeelding
(Foto: )

Aftrap voor ver- en nieuwbouw op het Juliana Sportpark

Op de voorlaatste speeldag voordat aan de winterstop wordt begonnen viel er weer genoeg te beleven bij de Westlandse voetbalclubs. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ODIN'59 werd op het hoofdveld van het Juliana Sportpark door wethouder Michiel Ferwerda en FC-voorzitter Leo van der Lans de officiĆ«le aftrap verricht voor de ver- en nieuwbouw. De feitelijke start van het project was al ingezet. De staantribunes zijn inmiddels geheel verdwenen en langs de lange zijde van het hoofdveld, aan de kant van de kantine, kan geen publiek meer staan. Afgelopen maandag 5 december werd met de heiwerkzaamheden begonnen, welke voor de Kerst afgerond moeten zijn. Na de Kerst kan dan begonnen worden met werkzaamheden welke stap voor stap van (beneden) grondniveau de hoogte ingaan. De planning is dat een en ander een vol jaar gaat duren, maar er is goede hoop dat hierin enige versnelling gerealiseerd kan worden, waardoor wellicht enkele maanden eerder de vernieuwd en uitgebreide accommodatie, inclusief 4 extra kleedkamers, in gebruik kan worden genomen. 

Eersteklasser VELO is na de voorlaatste speeldag van 2022 nog wel steeds lijstaanvoerder van de eerste klasse B, maar is de ongeslagen status kwijt. Nootdorp liet de Wateringers met een 3-1 score weer eens kennnismaken met de keerzijde van de medaille.

Enige club van de regio

Derdeklasser SC Monster leek dezelfde kant op te gaan als VELO, maar bleef na het wegwerken van een 1-0 achterstand bij rust tegen Houtwijk ongeslagen en noteerde alsnog een ruime 1-4 zege voorafgaand aan de kraker tegen Verburch.

Einde aan prima reeks

Vierdedivisionst Westlandia verloor het laatste optreden van 2022 voor eigen aanhang op De Hoge Bomen met 0-1 van Rohda Raalte door een treffer van Julian van Hoogstraten. Zo kwam er een hapering bij de Naaldwijkers na drie duels winst op een rij. De nederlaag betekende ook dat Westlandia de koppositie van de wedstrijdenreeks om de tweede periodetitel inleverde aan Hoogeveen, dat Velsen met 4-0 wist te verslaan.