Ontlading bij Youri Riepe nadat hij met een stiftbal eersteklasser SV Honselersdijk met 3-1 aan de leiding bracht op De Strijphorst tegen Forum Sport. (Foto: Koos Ophorst)

Winst voor Honselersdijk na drie nederlagen op rij

SV Honselersdijk behaalde op een koude zaterdagmiddag een noodzakelijke overwinning op Forum Sport. Na drie nederlagen op een rij kon de ploeg van Andre Lourens zaterdag weer eens winst bijtellen. Net als het grote Oranje won het kleine Oranje ook met 3-1. Dit was terecht, omdat de kansen beter benut werden door de Dijkenaars.
Beide ploegen hadden er zin in en er werd volop de aanval gezocht. In de 4e minuut waagde Steyn de Bruijn het eerste schot van de wedstrijd na een onderschepping van Youri Riepe. Keeper Bas Tanis van Forum Sport had daar nog geen moeite mee. Één minuut later een tegenaanval van de Voorburgers. Edoardo Saurwalt, die randje buitenspel door mocht gaan, schoot hoog over het doel van keeper Quinten van der Helm. Forum Sport was het eerste kwartier de betere ploeg en dat betaalde zich uit in een doelpunt na een kwartier spelen. Edoardo Saurwalt schoot in de korte hoek binnen uit een voorzet van Timo Ploemen: 0-1. Hierna was het SV Honselersdijk dat het spel bepaalde. Forum Sport trok zich terug en de Dijkenaars zetten de druk erop. Halverwege de eerste helft een mooi een-tweetje tussen Nick van der Kraan en Tom van Veen, die de achterlijn opzocht en de bal strak voorgaf, maar Brian Valstar zijn voet net niet tegen de bal aan kon krijgen. Vervolgens kon toch de gelijkmaker worden genoteerd. Goed opkomen van Vince van Hagen bracht de verdediging van de Voorburgers in verwarring. Zijn pass op de vrijgelaten Joey Valstar werd een eitje voor Valstar om af te ronden. Met een bekeken schot werd het 1-1.

In de tweede helft zat SV Honselersdijk al vlot op rozen nadat eerst vanaf de aftrap Martijn Brummer zijn uithaal knap gepareerd zag worden door doelman Quinten van der Helm. Niet veel later kwam de thuisploeg, na een snel uitgespeelde aanval, aan de leiding. Het was de voortreffelijk spelende Joey Valstar die zich na een pass van Steijn de Bruijn vrijspeelde in het strafschopgebied. Op zijn uithaal had keeper Bas Tanis geen antwoord: 2-1. Voordat Forum Sport het besefte stond er 3-1 op het scorebord. Na een mooie aanval was het Brian Valstar die de assist gaf op Youri Riepe. Alleen op keeper Bas Tanis passeerde Riepe met een prachtige stift de verbouwereerde keeper. Forum Sport moest weer in de achtervolging en zette SV Honselersdijk onder druk. Edoardo Saurwalt kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid op 3-2, maar de hand van de uitstekend keepende Quinten van der Helm hield het verschil van twee overeind.