Als de ver- en nieuwbouw achter de rug is, kan vierdedivisionist FC 's-Gravenzande een accommodatie presenteren om de vingers bij af te likken.
Als de ver- en nieuwbouw achter de rug is, kan vierdedivisionist FC 's-Gravenzande een accommodatie presenteren om de vingers bij af te likken.

Metamormose complex van FC 's-Gravenzande

Vierdedivisionist FC 's-Gravenzande kan voorlopig wat minder gastvrijheid verlenen nadat de staantribune ter voorbereiding op de verdere ver- en nieuwbouw op het Juliana Sportpark al is verwijderd. Als alternatief heeft FC 's-Gravenzande altijd nog de tribune aan de andere lange zijde tot haar beschikking.

Oud-jeugdvoorzitter van FC 's-Gravenzande en huidig wethouder Michiel Ferwerda van de gemeente Westland (met in zijn portefeuille Openbare Ruimte, Bouwen en gebiedsontwikkeling, Milieu en Klimaat en Dierenwelzijn) voerde vlak voor de symbolische aftrap van voorzitter Leo van der Lans kort het woord.

42 bijeenkomsten

'Het is mooi om hier met z'n allen te staan om het begin van de ver- en nieuwbouw te vieren. Want ik zie het echt als vieren. Er is een heel traject aan vooraf gegaan. Ik heb mij laten vertellen dat er maar liefst 42 bijeenkomsten zijn geweest van de bouwcommissie. De eerste was in 2018. Het is mooi om te kunnen dromen en uit te kijken naar iets moois. Het resultaat van de voorbereidingen mag er zijn. Het is knap dat jullie in deze moeilijke tijd de moed hebben gehad om door te gaan en vooruit te kijken. De gemeente is ook blij dat er lokale partijen bij betrokken zijn'.

Ook voorzitter Leo van der Lans bedankte nu al iedereen voor de geleverde inspanningen vooraf en kijkt met zijn club uit naar de vorderingen die vanaf nu gemaakt gaan worden.

Twee evenementen verplaatst

Het plan om vier kleedkamers erbij te bouwen en daarbij de kantine, bestuurskamer en de ruimte van de Businessclub aan te passen, gaat eindelijk zijn invulling krijgen. Het bouwen gaat ook niet zonder slag of stoot. Met de bouwer is afgesproken dat het hoofdveld elke zaterdag bespeelbaar moet zijn en ook de veiligheid voor de aanwezigen in takt moet blijven. FC 's-Gravenzande heeft door de verbouw twee evenementen moeten verplaatsen naar een jaar later. De finales van het Haaglanden Voetbaltoernooi en de KNVB finale dag gaan naar 2024.

Tijdens de ledenvergadering van 28 november werd Cees Molenaar benoemd tot erelid en werd Ton van de Water Lid van vedienste.