Een zure middag in Nootdorp voor doelman Jari Puister van VELO, die driemaal werd gepasseerd.

VELO is de ongeslagen status kwijt

Eersteklasser VELO ging voor het eerst dit seizoen onderuit. Nootdorp had de primeur en won met 3-1 na een 1-0 tussenstand bij rust. Beide teams begonnen met veel strijd aan deze wedstrijd en creëerden in het eerste kwartier ook doelkansen. Uit een voorzet van Roderick Meinema ging de bal via Peter Lomonaco en de paal corner en bij SV Nootdorp werd een inzet van de handige Mohammed Ouarraki nog net geblokt door de VELO-defensie. VELO claimde tevergeefs een strafschop na een duw in de rug bij Tony van den IJssel. Met een boogbal wist Shwendel Cijntje de te ver voor zijn doel staande Jari Puister te passeren: 1-0.
In de tweede helft werd het na onnidg balverlies op het middenveld fraai 2-0 door spelmaker Jop Verhagen. VELO leek even de weg kwijt met slordige passes en balverlies waarvan Nootdorp wist te profiteren: Mohammed Ouarakki passeerde Puister voor de derde keer.
Trainer Kevin van der Geest bracht met Lars de Jong, Joey Kouters en Gino van der Water nieuw bloed in het veld en zag Van der Water in de rebound de eindstand op 3-1.
Zaterdag kan VELO zich thuis revancheren tegen het Leidse UVS.