Doelman Joey Boom blijft hier nog de situatie meester. Lyra verloor uiteindelijk met 3-0 van Verburch. (Foto: Hans Wüstefeld)

Teleurstellende afsluiting voor Lyra

Het duel tegen Verburch in Poeldijk was het laatste optreden van Lyra in 2022, omdat de ploeg van trainer Pim van der Hoorn zaterdag vrijaf heeft. Onder leiding van scheidsrechter Wim Roozeboom uit Vlaardingen, die een goede wedstrijd floot, begon Lyra nog goed en streed met Verburch om het maken van de eerste goal. Na een 0-0 ruststand trok Verburch fel ten aanval en het weerwoord van Lyra werd minder en minder. Doordat Lyra in de verdrukking zat, werd vanuit de defensie te veel de lange bal gehanteerd. Daardoor bleef het balbezit van Lyra beperkt tot een minimum. In tien minuten tijd had Verburch tweemaal sucecs en speelde zich naar een veilige voorsprong. Er werd nog wel gewisseld bij Lyra: Luke Boeters werd vervangen door Erik van Geest, Larry Paauwe ging naar de kant voor Thijs Bruin en Jari van Dijk werd afgelost door Julian du Chatenier. Nadat Verburch tien minuten voor tijd 3-0 scoorde, was alle geloof op een goed resultaat aan Lierse kant verdwenen. In het nieuwe jaar 2023 speelt Lyra op 21 januari de thuiswedstrijd tegen Duindorp sv.