GBW wil woningen bouwen op terrein aan Lierweg

Het bedrijventerrein aan de Lierweg is verouderd, stelt raadslid Van der Berg namens de fractie GBW. In schriftelijke vragen aan het college stelt de partij daarom voor om woningen te bouwen op het terrein. 

De fractie geeft aan al kennis te hebben genomen van een particulier initiatief voor een woningbouwontwikkeling aan de Lierweg. 

Het schetsplan van dit initiatief gaat uit van circa 50 huurwoningen met een gebruiksoppervlakte tussen de 60 en 100 m2 en 250 m2 vloeroppervlak met een buurtfunctie, zoals een ontmoetingsruimte. 

Senioren en starters

Een van de uitgangspunten van het initiatief is zorgen voor elkaar. Dit zou gerealiseerd moeten worden door zorg op afroep en gedeelde faciliteiten. "Met het initiatief wordt dan ook invulling gegeven aan ambities in de Woonvisie Westland: huisvesting voor senioren, evenals startersappartementen," aldus GBW.

Dood spoor

De initiatiefnemer heeft recent ook binnen de Initiatieventafel Westland over de wenselijkheid van het initiatief overlegd, maar heeft volgens de fractie het gevoel 'op een dood spoor te zijn beland' na het advies dat hieruit volgde. GBW vraagt daarom van het college kennis te nemen van dit woningbouwinitiatief en de initiatiefnemers op korte termijn duidelijkheid te geven over de kansen en (on)mogelijkheden ervan.