De vrijwillige Westlandse Energiecoaches helpen u graag bij het verduurzamen van uw woning.
De vrijwillige Westlandse Energiecoaches helpen u graag bij het verduurzamen van uw woning. (Foto: Thierry Schut)

Kennisavond Energie besparen zorgt voor veel inspiratie

Op dinsdag 31 mei organiseerde Gemeente Westland een kennisavond over energie besparen in de bibliotheek in De Lier. De avond trok tientallen bezoekers die werden geïnformeerd over kleine en grote maatregelen om energie te besparen.

Energie besparen is met de hedendaagse energieprijzen nog interessanter want energie en/of gas besparen betekent ook voordeel voor de portemonnee. Daarnaast is het een waardevolle bijdrage voor de natuur.

Een bezoeker over de kennisavond: “Ik heb veel nuttige informatie ontvangen en direct een afspraak gemaakt met een energiecoach. Ik raad iedereen die wil besparen aan om contact te zoeken met een coach of een kennisavond te bezoeken. Het is fijn om vragen te kunnen stellen aan iemand die veel kennis van duurzaamheid heeft en je kan adviseren”

In Westland zijn zes vrijwillige energiecoaches actief die andere Westlanders onafhankelijk helpen met het verduurzamen van woningen. De coaches waren aanwezig tijdens deze avond maar kunnen ook langskomen voor een gesprek aan huis. Hier beoordelen zij de bespaarkansen van de woning en wijzen de weg in de vele mogelijkheden van energiebesparende maatregelen en subsidies.

In het najaar worden nog twee bijeenkomsten georganiseerd. De data worden binnenkort bekend gemaakt op Westland Woont Duurzaam. Kijk voor meer informatie of om een afspraak te maken met één van de energiecoaches op westlandwoontduurzaam.nl/energiecoaches. 

Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk.