Het dessert werd geserveerd in Hemelsblauw.
Het dessert werd geserveerd in Hemelsblauw. (Foto: PR)

Honselersdijkers genieten van eettafelwandeling

Algemeen

Vrijdag 11 november was het alweer de 14e keer dat mensen uit heel Honselersdijk samen met elkaar aan tafel gingen. Vooraf had men zich opgegeven, ofwel als gast, of als kok voor aperitief of hoofdgerecht.

Rond kwart voor 6 kwamen de mensen binnen in Hemelsblauw. Iedereen kreeg twee adressen; één voor het voorgerecht en één voor het hoofdgerecht. Spannend voor de gasten en ook voor de gastvrouwen/heren. Het is erg leuk om met onbekende dorpsgenoten, soms wel bekend van gezicht, samen aan tafel te gaan. 

De koks die hun huis hadden opgesteld voor de wandeling hadden veel werk gemaakt van het eten en de sfeer in huis. De aanwezigen genoten van het eten en van het gezelschap. Na een wandeling naar het volgende adres werd het hoofdgerecht genuttigd. Het dessert werd in Hemelsblauw met elkaar gegeten. Er werd nagepraat en hier en daar werd een recept uitgewisseld.

De vraag om een vrijwillige bijdrage werd zo gul beantwoord dat een mooi bedrag kon worden overgemaakt aan de Voedselbank. De datum voor volgend jaar staat al vast vrijdagavond 10 november 2023 is de 15e editie van dit evenement. De werkgroep kan nog wel vrijwilligers gebruiken. Mocht u belangstelling hebben dan kunt zich aanmelden via eettafelwandeling2000@gmail.com.