Aan de halve marathon liepen 300 deelnemers mee.
Aan de halve marathon liepen 300 deelnemers mee. (Foto: PR)

Carsten Kok wint 47e editie van Halve van Monster

Algemeen

Een kleine 800(!) deelnemers stonden afgelopen zaterdag aan de start tijdens de diverse evenementen die vielen onder het etiket ‘Halve Marathon van Monster’.

De meeste deelnemers, een kleine 300, namen deel aan de Ruitenburg Beach Run over 21,1 km. De winst ging in 1.14 naar het pas 17-jarige hardlooptalent Carsten Kok uit Puttershoek. Net als Kok was ook de winnares bij de vrouwen, Marlies Jongerius, veruit de sterke tijdens de halve marathon. De Westlandse hardloopster liep een snelle 1.22.54.

De Venéco Run over 10 kilometer had ruim 260 deelnemers aan de start staan. De Belg Filip Thijs uit Lier kwam als eerste over de streep in 39.40. Emily A’Campo liep 47.40 en was daarmee de snelste dame.

Ook de Opti-Flor Run over ruim 5 kilometer mocht zich in brede belangstelling verheugen: 140 deelnemers. Matthias Treurniet van AV Fortuna ging met de winst aan de haal in een tijd van 18.50. Snelste dame in 23.15 was Machteld de Rooy.

Naast de hardlooponderdelen waren er ook 2 Venéco Frame Runs en de Lopers Company Westland Walking Tour. Hier namen in totaal zo’n 40 deelnemers aan deel. Nieuw was de finish in Sporthal De Wielepet. Een experiment dat goed uitpakte en wellicht voor herhaling vatbaar is. Na het sportieve gedeelte was het in een bomvolle Wielepet vervolgens tijd voor herstel en ontspanning, muzikaal ondersteund door de band Time Obstacles. De wedstrijden en activiteiten betekenden tevens de afsluiting van het Lopersproject Ter Heijde, dat volgend jaar op 2 september weer van start zal gaan. De 48e editie van De halve van Monster staat gepland voor zaterdag 18 november 2023.