Wie stuur jij een berichtje om eens te vragen hoe het gaat?
Wie stuur jij een berichtje om eens te vragen hoe het gaat? (Foto: PR)

Wie stuur jij een berichtje deze week?

Nu de koude en donkere dagen weer voor de deur staan, gaan mensen meer binnen zitten en zoeken we daar de gezelligheid samen op.

Sta er wel bij stil dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Sommige mensen voelen zich wel eens eenzaam en is het voor hen in deze tijden nog moeilijker verbinding te maken met anderen. Daar kunnen de mensen uit de directe omgeving in meehelpen! Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken voor een ander.

Kom in actie! Wie stuur jij een berichtje om eens te vragen hoe het gaat? Met wie ga jij een extra keer facetimen om te checken of alles in orde is? Of stuur eens een leuke foto via WhatsApp! Heb jij een uurtje over? Bel eens aan bij de buren voor een kort gesprek. Het maakt niet uit. Het gaat vooral om de aandacht voor iemand. Luister vooral en zorg ervoor dat iemand zich gezien en gehoord voelt. Kijk eens om je heen, wie verdient jouw extra aandacht?

Feestdagen zijn voor iedereen

Ook de feestdagen komen er weer aan. Wist je dat een kerstkaart versturen ook heel veel kan betekenen voor een ander? Even laten weten dat je aan de ander denkt. In Westland kijken we naar elkaar om. We kennen elkaar en zorgen voor elkaar. Samen gaan we dit tegen en helpen we elkaar. Uiteraard lopen er ook allerlei initiatieven waarin mensen bij elkaar kunnen komen. Verdiep je er eens in en bedenk je wat het kan betekenen voor iemand uit je omgeving. Samen zijn we niet alleen. 


WestlandOntmoet

Ontmoeten kun je via WestlandOntmoet het hele jaar op veel plekken bij kleinschalige ontmoetingen in kleine groepjes of zelfs met twee mensen. Tijdens de Week van de Ontmoeting is hiervoor extra aandacht, maar ook de rest van het jaar is aandacht voor de kracht van ontmoeten. Ook in Westland is veel behoefte aan een glimlach, een toereikende hand, een luisterend oor of een maatje om mee af te spreken en samen iets te doen. Denk aan een barbecue, bingomiddag, dansavond, theekransje, (voor)leesmiddag, onderhoudsactie, etc. Dat doe je tijdens het ontmoeten en het elkaar opnieuw ontmoeten. Kom zelf in actie en organiseer een mooie ontmoeting. Op de website kun je de ontmoetingen aanmelden. www.WestlandOntmoet.nl

Afbeelding