Afbeelding
(Foto: )

VELO heeft met eerste periodetitel wisselgeld op zak

Met een afgetekende 0-3 zege in de uitwedstrijd bij HVV legtde eersteklasser VELO met een ongeslagen status beslag op de eerste periodetitel in de eerste klasse B.  De formatie van trainer Kevin van der Geest leverde vakwerk af door in de eerste acht duels zes overwinningen te noteren. Alleen Forum Sport (1-1) en SV Den Hoorn (0-0) wisten winstpunten af te snoepen. Met de periodetitel op zak is plaatsing voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de vierde divisie verzekerd. Het is het wisselgeld als in het restant van het seizoen de eerste plaats wordt verspeeld. VELO heeft een voorsprong van vijf punten op het achtervolgende trio Wippolder, Die Haghe en DSO. De Wateringse lijstaanvoerder komt voor de winterstop nog driemaal in actie. Zaterdag is concurrent Wippolder te gast aan de Noordweg en een week later is SV Nootdorp gastheer. Het laatste competitieduel van 2022 is de thuiswedstrijd tegen het Leidse UVS. In het nieuwe jaar staat als eerste krachtmeting de uitwedstrijd bij Die Haghe op de rol.
De sportredactie van Het Hele Westland feliciteert VELO met het behaalde resultaat.
Het seizoen 2021-2022 leverde alleen een degradant op met het degraderen uit de derde divisie zondag van Westlandia. SV Honselersdijk, HVC'10, Verburch en SC Monster grepen in de nacomptitie naast promotie.

Net als VELO is ook derdeklasser SC Monster nog ongeslagen. De serie werd op sportpark Polanen tot acht duels verlengd, omdat de thuisclub zich met 3-1 wist te ontdoen van concurrent Lyra. De voorsprong voor SC Monster liep zo op tot zes punten. Naaldwijk leverde eveneens winstpunten in met een 1-1 remise op De Hoge Bomen tegen Schipluiden. Met een achterstand van acht punten en een wedstrijd minder gespeeld gaat Naaldwijk zaterdag op bezoek bij SC Monster. Naaldwijk moet dan breken met een traditie om tot succes te komen. De laatste vier ontmoetingen vielen allemaal in het voordeel van SC Monster uit.

Vierdedivisionist FC 's-Gravenzande kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 remise tegen het laag geplaatste Zwaluwen Vlaardingen. Een dag later verspeelde Westlandia eerst een 2-0 voorsprong tegen Purmersteijn, maar trok toch drie punten over de streep na een treffer van Jeremy van Uunen.