Arend Balijon (links) scoorde na 3-0 de 3-3 gelijkmaker voor KMD.
Arend Balijon (links) scoorde na 3-0 de 3-3 gelijkmaker voor KMD. (Foto:Folkert Hoogslag / MFH-Design)

KMD toont veerkracht in regioduel

Het leek een zure middag te worden voor KMD, op bezoek bij Verburch aan de Arckelweg. Na een evenwichtig begin scoorde Verburch er in kort tijdsbestek kwistig op los en hikte KMD tegen een 3-0 achterstand aan. Vlak voor rust scoorde KMD de aansluitingstreffer. Een inspeelpass van de verdediger van Verburch werd door Cyrus Haghighat onderschept. Jules Maraing maakte direct een loopactie in de diepte over de vleugel en kreeg de bal mee van Haghighat. Maring haalde de achterlijn en trok de bal terug op Jessede Waard, die de aansluitingstreffer wist te maken en voor nieuwe hoop bij KMD zorgde.
De tweede helft kwam KMD veel sterker de kleedkamer uit. Verburch had moeite om nog echt aan voetballen toe te komen en speelde dan ook weinig kansen klaar. KMD zorgde voor veel gevaar en stond ook defensief sterker. Al snel na rust viel de 3-2. Jordy Navarro onderschepte een lange bal van de keeper van Verburch, speelde af op Jesse de Waard, die Jules Maring in stelling bracht. Maring kapte zijn tegenstander uit en bracht met 3-2 de spanning helemaal terug. Er volgden wederom veel kansen voor KMD, maar het was telkens nét niet. Een kwartier voor tijd viel toch nog de gelijkmaker: Arend Balijon schoot 3-3 binnen en maakte het halve dozijn aan treffers vol na een enerverend duel.

Omdat er maar 13 teams zijn ingedeeld in de derde klasse B is het zaterdag de beurt aan KMD voor een zaterdag zonder competitieverplichtingen. Zaterdag 10 december is Duindorp sv te gast op sportpark Suyddervelt.