Aanvoerder Robin Vijverberg ziet dat Jari Baggerman de situatie meester is.
Aanvoerder Robin Vijverberg ziet dat Jari Baggerman de situatie meester is. (Foto: Hans Wustefeld)

Lyra accepteert nederlaag tegen een beter koploper SC Monster

Lyra verloor de kraker op Polanen met 3-1 van koploper SC Monster. De achterstand op de nummer één liep zo op tot zes punten. SC Monster begon overdonderend aan de wedstrijd en al in de derde minuut wist SC Monster door Jordi van Maanen te scoren: 1-0. Keeper Joey Boom moest een aantal goede reddingen verrichten om erger te voorkomen. Nadat Jonathan van de Schee de buitenkant van de paal had geraakt, kwam Monster op een 2-0 voorsprong door Jesper Warbout en kwam Lyra voor een hopeloze opgave te staan. Kort na rust werd het conform het spelbeeld 3-0 en scoorde opnieuw Van Maanen. Met een treffer in eigen doel van Ruben de Groot kwam de eindstand op het scorebord. Trainer Pim van der Hoorn zal Roy van der Sar vragen om bij een volgende wissel wat ingetogener te reageren. Nu was het na vervanging door Jari van Dijk buitensporig.