Feest in de kleedkamer van HVC'10 nadat de eerste winst van het seizoen werd geboekt in de uitwedstrijd tegen Full Speed: 1-4
Feest in de kleedkamer van HVC'10 nadat de eerste winst van het seizoen werd geboekt in de uitwedstrijd tegen Full Speed: 1-4 (Foto: Ron van Oosten)

HVC'10 heeft eindelijk dan eerste winst binnen

Het was zaterdag in Delft zo'n 15 graden kouder dan de week ervoor tijdens de thuiswedstrijd van HVC'10 in Hoek van Holland. De meegekomen Hoekse supporters zullen het nauwelijks hebben gemerkt, zo hartverwarmend was het spel van de Hoekse formatie tegen D.S.V Full Speed. ,,We hadden afgesproken er vanaf de eerste minuut met maximale inzet tegenaan te gaan'', zei een opgetogen trainer Piet Boon na afloop in de kleedkamer, waar uiteraard een opperbeste stemming heerste na de eerste competitiezege van het seizoen (4-1).
Direct vanaf de aftrap had HVC het betere van het spel en dat zou eigenlijk de gehele wedstrijd zo blijven. De Hoekse verdediging stond maar heel weinig toe, waarbij Len van Ooijen de behendige Donny van Oijen prima in bedwang had.
HVC'10 had wel enige hulp van de Delftenaren nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van de snelle Dave Kram werd door middenvelder Lesley Dijksman in eigen doel gewerkt. Protesten dat aan de actie van Kram een licht duwtje in de rug van Joey Donkers vooraf was gegaan, werden door de weer prima leidende arbiter Marcel van Ekelenburg weggewuifd.

Oogstrelenden combinatie

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam het spel van Full Speed nog het best uit de verf. Zo belandde een perfecte vrije trap van Donkers op de kruising. Daar stond tegenover dat er voor rust nog een flink aantal Hoekse kansen kwamen, onder anderen voor Mitchell Bouwhuis, die ook een keer ten koste van geel moest worden afgestopt.
Na rust een misschien nog beter HVC'10. Een oogstrelende combinatie tussen Kirill Slutskyy en Jorno Reurink deed de bal bij Bouwhuis belanden, die beheerst de 0-2 kon aantekenen.
Nadat arbiter Van Ekelenburg terecht een Delfts vlagsignaal voor buitenspel had genegeerd, kon Bouwhuis uitbreken en vervolgens Reurink in de gelegenheid stellen om met een kopbal voor 0-3 te zorgen.
Kiryll Slutskyy wilde er vervolgens maar wat graag een schepje bovenop doen, omspeelde in zijn ééntje vier man en gaf vervolgens Wessel Vijverberg de gelegenheid de 0-4 binnen te knallen.
Doelman Hicham El Menkouzi had niet al te veel te doen, maar wat hij te doen kreeg, handelde hij prima af. Sneu was het voor de Hoekse goalie, die maar wat graag een clean sheet had genoteerd, dat hij in de allerlaatste minuut toch nog de bal uit het net moest halen: 4-1.
Zaterdag moet HVC'10 op de ingeslagen weg verder zien te gaan aan de Rondgang als het RKDEO als volgende opgave treft.