Al na drie minuten helpt Jordi van Maanen SC Monster met 1-0 in een zetel tegen Lyra. (Foto: J.C.van der Burg)

SC Monster zet zegereeks voort en is een erg lastig af te stoppen ploeg

SC Monster meende de borst te moeten natmaken met twee krakers op een rij in het vooruitzicht. De eerste horde op Polanen was Lyra, de nummer twee van de ranglijst en zaterdag volgt Naaldwijk. Van Lyra had SC Monster uiteindelijk niet veel te duchten. Er werd met 3-1 gewonnen.
Direct zet Monster de toon door in de aanval te gaan en Lyra moet alle zeilen bijzetten. Uit een prachtige corner van Bink de Brabander kopt Jordi van Maanen de 1-0 binnen na drie minuten spelen. Een veelbelovend begin en de aanvallen en kansen volgen elkaar op. Ook Lyra krijgt een paar goed uitgespeelde kansen. In de 25e minuut wordt Thijme van de Arend gelanceerd en loopt hij op snelheid de linksback van Lyra eruit. Een strakke voorzet volgt en de afronding is van Jesper Warbout.
In de 2e helft zet Monster nog een tandje bij en de aanvallen volgen elkaar op met enkele bijna doelpunten.
Kort na rust wordt het 3-0. Na goed voorbereidend werk van Ramon Bruers maakt Jordi van Maanen met een droge schuiver in de uiterste hoek zijn tweede treffer van de middag. De wedstrijd is gespeeld en na een slordigheidje in de achterhoede komt Lyra na een treffer in eigen doel van Ruben de Groot alleen nog terug tot 3-1. SC Monster krijgt in de laatste minuten nog een paar mooie kansen, maar weet niet te verzilveren. Naaldwijk moet breken met een traditie om succes te boeken. Het won na de fusie nog nooit op Polanen.