Giel Biersteker begon in maart met 'zijn' club van 100.
Giel Biersteker begon in maart met 'zijn' club van 100. (Foto: PR)

'Westlandse bedrijven maken er een potje van!'

Duurzaam ondernemer Giel Biersteker uit Naaldwijk gaf op 1 maart van dit jaar de eerste voorzet. Hij droeg vijf van zijn zakelijke relaties voor in ‘zijn’ Club van 100 voor de Stichting Cleanup team Westland van Rob van Holstein. Giels vraag was eenvoudig: "Willen jullie € 100 doneren en ook vijf relaties voordragen. Als we samen zo vier stappen doorlopen komt er bijna € 80.000 in de pot. Dat geld wordt gebruikt voor waterpunten op de 38 Westlandse basisscholen en voor ruim 10.000 drinkflessen voor de kids op die scholen." Tot de vakantie hebben ruim 50 ondernemers hier gehoor aan gegeven.

Van die eerste € 5.000 is nu de eerste watertap-unit aangekocht en zijn 1.000 flessen besteld. Wanneer deze binnen  zijn, gaat Giel ze persoonlijk overhandigen aan de kids op de eerste basisscholen. Nu de vakantie voorbij is wil Stichting Cleanup team Westland de resterende Westlandse ondernemers enthousiast maken voor het project.

Elke organisatie of bedrijf dat nu al meedoet laat zich zien op de Instagram- en Facebookpagina én de website van Cleanup team Westland op www.cleanupteam.org. "Daarop staat ook de lijst met hun vijf zakenrelaties en hun zakenrelaties. Zo maken bewuste Westlandse ondernemers er samen een heus potje van", zegt Rob van Holstein.