Wie wil als toetsenist aan de slag voor Les Sirenes?
Wie wil als toetsenist aan de slag voor Les Sirenes? (Foto: PR)

Les Sirenes op zoek naar toetsenist

Interkerkelijk koor Les Sirenes is naarstig op zoek naar een nieuwe toetsenist. Het koor, dat ooit vanuit de katholieke kerk ontstond, staat aan de vooravond van een koersverandering.

“Optredens in kerken zijn niet meer zo dik gezaaid”, legt Fred Zuidgeest, die 53 jaar geleden samen met broer Ruud het koor oprichtte, uit. “We willen ons naast het kerkelijk repertoire op een populairder genre gaan toeleggen. Denk daarbij aan de muziek uit de jaren 70 en 80 van bijvoorbeeld. Simon en Garfunkel etc. en aan gospelmuziek en dan wel op een muzikaal verantwoord niveau. De komende jaren willen we daaraan gaan werken met onze 65 leden. Het koor herbergt vier stemsoorten in een goede verhouding. We hebben deze zomer afscheid genomen van onze dirigent Robert H. Vorwald. Robert stond twee periodes van tien jaar voor ons koor en we hebben in goed onderling overleg besloten dat dit jaar een eind aan onze samenwerking zou komen. We hebben inmiddels een opvolger op interimbasis voor Robert gevonden.”

“Ook de toetsenist, Rob van den Berg gaat ons verlaten. Rob verhuist voor zijn werk naar Ede en de afstand Ede - De Lier is net te groot om elke week voor een repetitie af te leggen. We zijn op zoek naar een toetsenist die ons keyboard wil bespelen en ons samen met een drummer en een fluitist wil begeleiden.

Elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur repeteren we in de Ark en we streven ernaar om elke maand een optreden te verzorgen. Als mensen meer willen weten over ons koor dan kunnen ze zich oriënteren op onze website. Mensen die meer informatie willen kunnen contact opnemen met Fred Zuidgeest op telefoonnummer 0174-516366.