De deelnemers doen mee op hun eigen niveau.
De deelnemers doen mee op hun eigen niveau. (Foto: PR)

Valpreventielessen voor senioren

Bij het ouder worden, vermindert stabiliteit en spierkracht en beweeglijkheid nemen af. De kans op vallen wordt groter, angst en onzekerheid nemen toe. Speciaal voor thuiswonende senioren presenteert Westland Blijft Staan een twaalf weken durend beweegtraject gericht op het voorkomen van valongevallen.

Tijdens de cursus In Balans gaan 65-plussers in een groep, en onder begeleiding van een professionele beweegcoaches, aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken. De deelnemers doen mee op hun eigen niveau, dat kan zowel staand als zittend vanuit een stoel. Iedere les wordt gezellig afgesloten met een kopje koffie of thee.

De valpreventietraining start in de laatste week van september met een gratis proefles. De deelnamekosten voor het gehele programma bedragen 50 euro. De cursus wordt aangeboden op verschillende locaties verdeeld over vijf kernen in Westland. In De Lier vindt de training plaats vanaf woensdag 28 september, van 9.00 tot 10.00 uur bij TIM's Fysiotherapie. Voor meer informatie en/of aanmelden: www.westlandblijftstaan.nl. Of neem contact op met Luka Snijders, via l.snijders@sportiefplus.nl of 0638675561.