Koen Warners (rechts) wordt afgelost door Jurgen Warbout.
Koen Warners (rechts) wordt afgelost door Jurgen Warbout. (Foto: J.C.van der Burg)

SC Monster pakt de draad weer op

Na de remise tegen Duindorp en alles wat al eerder is geschreven, pakte SC Monster op Polanen de draad weer op en noteerde een eenvoudige 3-0 zege op Ariston'80 dat zich volgende week in veiligheid hoopt te spelen met degradant DUNO als tegenstander.
Monster ging voortvarend in de aanval met een paar goede voorzetten, maar Jordi van Maanen had zijn vizier nog niet scherp. Menig kopbal ging ruim naast en over. De eerste helft leverde geen doelpunten op en Willem- Jan Broch hoefde zich niet in te spannen voor de thuisclub. In de tweede helft wisselde trainer Marco Meijer Koen Warners en maakte Jurgen Warbout speelminuten. Er kwam meer druk vanaf de zijkanten en het samenspel met linksback Laurens Kooren was direct gevaarlijk. Tijdens zo'n aanval werd Kooren in het strafgebied onreglementair gehaakt en dus mocht er aangelegd worden vanaf elf meter. De strafschop werd meesterlijk genomen door Ruben de Groot en leverde zo kort na rust de verlossende 2-0 voorsprong op nadat Jordi van Maanen eerder voor 1-0 had getekend.
Met zijn tweede treffer schroefde Van Maanen zijn eigen tussentotaal daarna op tot 19 en gaf de winst van SC Monster meer glans. Bovendien liepen de Westlanders een doelpunt in op FC Skillz, dat met 0-2 de baas bleef over Verburch.
Zaterdag gaat SC Monster op bezoek bij DWO en heeft FC Skillz het thuisvoordeel tegen Loosduinen. Op de laatste speeldag, 4 juni, speelt SC Monster thuis tegen Quick Steps en is FC Skillz te gast bij DUNO. Zelf winnen en hopen. Meer kan SC Monster niet doen.