In het zomerboek staan veel dingen waarmee je 'impact in een uurtje' maakt.
In het zomerboek staan veel dingen waarmee je 'impact in een uurtje' maakt. (Foto: PR)

Westlandvoorelkaar deelt gratis zomerboeken uit

Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform Westlandvoorelkaar gratis online zomerboeken uit. Inwoners van Gemeente Westland gaan hiermee 'hun gelukkigste zomer ooit' tegemoet.

Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen, vertelt Claudin Knoefmann, projectleider van Westlandvoorelkaar. ”Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je liever daar van genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo'n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo'n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek,” aldus Knoefmann. 

In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met de kinderen, doe een clean-up challenge in de buurt of maak de oudere buurvrouw blij met een mooie tekening.

Deelnemers van het platform Westlandvoorelkaar, maar ook alle overige inwoners van Gemeente Westland, kunnen het boek gratis downloaden via de website www.westlandvoorelkaar.nl/zomer-doe-goed-boek.