Afbeelding
(Foto: Thierry Schut)

ALV: Alle Leden Verzamelen!

Maandag 27 juni werd de ALV (algemene ledenvergadering) van Fietsersbond Westland gehouden met als thema; De kwetsbare weggebruiker.

In mijn vorige column schreef ik al over de drukte op de fietspaden, want door gebrek aan wandelpaden maken wandelaars en voetgangers ook gebruik van het fietspad. Helaas ging het diezelfde week erg mis op het Schelpenpad in Monster waarbij oud-minister Sander Dekker betrokken was bij een ongeval. Voor hem een volledig en spoedig herstel gewenst. Het was landelijk nieuws en daardoor is er weer aandacht voor de fiets- en verkeersveiligheid.

Fietsersbond Westland zet zich hier voor in en doet aanbevelingen bij gemeente en Provincie voor de fietsinfrastructuur. Zo komen we tot betere fietspaden, duidelijke bebording en efficiƫnte verbindingen tussen dorpen en gemeenten waardoor de veiligheid toeneemt.

Laten we niet vergeten dat ook ons gedrag een belangrijke rol speelt in het verkeer.

Rekening houden met elkaar en de beschikbare ruimte delen voorkomt veel ongelukken. Aan die bewustwording en tolerantie kunnen we allemaal werken!

Tijdens de ALV heeft Frans Visee afscheid genomen als voorzitter van Fietsersbond Westland. Vanaf deze plek wil ik Frans bedanken voor zijn inzet en enthousiasme om het fietsen te promoten.

Ulbe Spaans heeft deze rol van hem overgenomen. Veel succes en plezier Ulbe! Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Voor nu wens ik iedereen een fijne zomer! En laten we vooral 'Doortrappen'!

Maar daarover een volgende keer meer!


Karin Zwinkels,

Fietsburgemeester Westland