Waterman opent zwemseizoen

Op zondag 8 mei wordt openluchtzwembad De Waterman in Wateringen geopend. Om 13.00 uur zal Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, de opening verrichten. Wie denkt die dag al een frisse duik te kunnen nemen, komt bedrogen uit. Dat kan pas vanaf de 15e.

"Wij zijn nu wel de bassins met water aan het vullen en hopen er dan vervolgens op dat de zon het werk gaat doen om het water een aangename temperatuur te geven", schrijft de organisatie. "Vanwege de hoge energiekosten proberen wij namelijk zo lang mogelijk alleen de zon te gebruiken als energiebron voor het opwarmen van het water."

'Een programma vol dans, muziek, theater en meer'

Op 15 mei wordt er in samenwerking met Westland Cultuurweb een Mini Podium Westland georganiseerd. Volwassenen en kinderen worden deze dag ondergedompeld in een programma vol dans, muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en diverse workshops bij zwembad De Waterman. 

Oorspronkelijk zou De Waterman dit jaar niet open gaan. Het openluchtzwembad staat al enkele jaren op de lijst voor een grote renovatie. Oorspronkelijk zou de renovatie in mei en juni van dit jaar plaatsvinden, maar de schaarste van materiaal en menskracht speelt ook de planning van het openluchtbad in Wateringen partte. Volgens de huidige planning kan de renovatie pas in september van dit jaar starten.