Onder meer doedelzakmuziek zal te horen zijn tijdens Muziekdag Hoek van Holland.
Onder meer doedelzakmuziek zal te horen zijn tijdens Muziekdag Hoek van Holland. (Foto: Richard van Klink)

Muziekdag Hoek van Holland goed bezet

Op zaterdag 14 mei is een Muziekdag in het Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ aan de Mercatorweg 50 in Hoek van Holland. Deze 31e editie begint om 10.30 uur met de jongste deelnemers en zal duren tot ca. 16.15 uur (slotconcert) met tussen 12.30 en 13.30 uur een lunchpauze. Amateurmuzikanten uit de regio en ver daarbuiten, laten publiek en jury horen wat zij in hun mars hebben. 

Dit jaar vormen de pianisten wel de hoofdmoot, maar u kunt ook luisteren naar de klanken van: accordeon, dwarsfluit, viool, doedelzak en Schotse snaredrum. Meteen na de lunchpauze speelt er bijvoorbeeld al een 11-jarige de Pianosonate in C majeur KV 345 van Mozart in zijn geheel.

De jury bestaat uit Jan Jansen, hoofdvakdocent klarinet aan Codarts te Rotterdam en klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en Ronald van Overbruggen, voor kort hoofdvakdocent accordeon, ensemble en methodiek aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.

Om ca. 16.15 uur wordt deze dag afgesloten met een concert door het ‘GEN-Trio’, bestaande uit Guillermo Quintero Rojas (piano) - tevens de begeleidingspianist van de Muziekdag, Eduardo Diez (viool) en Noelia Rodriquez (klarinet). De toegang is gratis maar na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de onkosten.