Afbeelding

'Ik doe dit voor mijn vader die 8,5 jaar geleden overleed'

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker op woensdag 22 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De 250 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2115 meter hoge mythische berg gaan beklimmen hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie. Hun verhalen zijn te lezen op de website van Team Westland en in Het Hele Westland. Deze keer; deelnemer Marvin Koot.

"Mijn naam is Marvin Koot en dit jaar ga ik voor het eerst mee doen met Team Westland. Ik heb er voor gekozen om dit jaar de Tourmalet op te gaan met de fiets. Twee jaar geleden heb ik in coronatijd een racefiets gekocht en is het eigenlijk een soort van hobby geworden. Nu is het tijd om lekker de berg op te gaan met die fiets.

Mijn motivatie om mee te gaan is mijn vader die 8,5 jaar geleden overleden is aan een hersentumor. Altijd wilde ik al heel graag die berg op voor Team Westland en nu komt daarvoor alles samen. Een paar vrienden van mij gaan namelijk dit jaar ook mee als deelnemer en daarom is het ook nu het moment om nu te gaan.

Met een groepje uit Monster hebben wij de "Jeugd van Team Westland" opgezet. Op zaterdag 14 mei gaan we 12 uur lang fietsen. Het doel is dat we dan minimaal 200km fietsen. Iedereen die wil, kan dan inhaken. Door een ronde mee te fietsen, de bus te sponsoren of bijvoorbeeld dat wij in gesponsorde bedrijfskleding een ronde fietsen. We hopen hiermee veel geld op te halen voor het goede doel van Team Westland.

Er gaat dit jaar veel jeugd mee met Team Westland. Het is daarom ook mooi om aan de andere jeugd te laten zien, dat de jeugd ook zeker mee kan doen en dat Team Westland niet alleen voor oudere mensen is. Het is namelijk ook zeker voor de jeugd! Wij hopen met de 'Jeugd van Team Westland' ook de jeugd te enthousiasmeren om te sponsoren en misschien wel mee te doen aan Team Westland.

De week in Frankrijk zal een moment zijn om stil te staan bij dingen die ik in het verleden heb meegemaakt. Ik denk dat er ook ruimte is om plezier te maken. Dat gaat samen bij Team Westland."

Afbeelding