Aan sfeer traditioneel geen gebrek op sportpark Polanen, waar SC Monster de aanhang als 12e man achter zich weet. Na de winst op Naaldwijk is het beoogde kampioenschap weer een stap dichterbij gekomen. (Foto: HLWM Meijer)

SC Monster is niet van de wijs na snelle achterstand

Nog binnen de eerste minuut keek SC Monster tegen Naaldwijk al tegen een 0-1 achterstand aan. Een diepe bal van de kant van Naaldwijk werd door Keke Stam verwerkt met een terugspeelbal op doelman Willem-Jan Broch, die de bal echter niet goed raakte en zo verspeelde aan de jagende Danny Niël van Naaldwijk. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal tegen de touwen.

SC Monster ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. De gehele eerste helft had de thuisclub ook een veldoverwicht, maar echte goede kansen creëren bleek toch lastig. In het vijfde klokrondje ging Ersin Korkmaz neer in het strafschopgebied van Naaldwijk, maar scheidsrechter Manuel Bongers stond er bovenop en hield zich doof voor de smeekmede om een strafschop.

Incidenteel gelden

Ook Naaldwijk liet zich incidenteel gelden. Na een klein half uur was het ook zowaar bijna raak voor de witkielen. Een diepe bal werd op rand zestienmeter via een mooie zweefduik door Tim Zwinkels gekopt op doel. Keeper Broch moest zich volledig strekken en kon de bal nog net toucheren. Het speeltuig kwam zo met een curve tegen de onderkant van de lat en stuiterde daarna het doel uit. Daar kwam SC Monster goed weg.
Niet veel daarna zette SC Monster een aanval op. Koen Warners speelde Jordi van Maanen in de diepte aan. Van Maanen trok de bal terug voor het doel en in een scrimmage werd Ramon Bruers getorpedeerd. Nu gaf scheidsrechter Bongers wél een strafschop. Bruers zag zijn inzet echter gepareerd door doelman Jeffrey Wubben van Naaldwijk. Het bleek uitstel van executie voor Naaldwijk. In blessuretijd kopte Jordi van Maanen een voorzet van fraai binnen: 1-1.
Na rust had Van Maanen nog tweemaal succes. Eerst werd de steekpass van Bas den Brabander op waarde geschat en kort voor tijd werd een tweede toegekende strafschop nu wél verzilverd en kon Van Maanen voor de derde keer de felicitaties van ploeggenoten in ontvangst nemen.