Frank Broos (r) liet Jodan Boys afdruipen.
Frank Broos (r) liet Jodan Boys afdruipen. (Foto: Pieter Vermeer)

Dubbele winst FC 's-Gravenzande

Nadat eerst de uitgestelde thuiswedstrijd tegen het Goudse Jodan Boys met 2-1 winst was afgesloten, voegde FC 's-Gravenzande zaterdag opnieuw drie punten aan het tussentotaal toe na een eenvoudige 2-4 zegen op DUNO uit Doorwerth.

Jodan Boys wilde zich op het Juliana Sportpark revancheren voor de 'gestolen zege' van de Westlanders in de kaarsenstad, Na een 1-0 voorsprong won FC 's-Gravenzande met 1-3 door een treffer van Ardi Luijendijk en twee late treffers van Frank Broos. Die verrassing had Broos in de return deels opnieuw in petto. Twan van Meerten opende de score, uit een strafschop werd het in de tweede helft gelijk en in blessuretijd verzilverde Broos fraai een vrije trap en liet Jodan Boys in mineurstemming richting kleedkamer afdruipen.

Ook tegen DUNO Doorwerth kon FC 's-Gravenzande met voorsprong gaan rusten door een treffer van Ardi Luijendijk. In de tweede helft zette FC 's-Gravenzande de toon en ging op zoek naar een ruimere voorsprong. Na een goed lopende aanval was Yuri Westhoff niet zelfzuchtig en speelde af op de meegelopen Patrick Triep die het karwei prima afmaakte: 0-2. Nadat Twan van Meerten zijn inzet via de keeper tot hoekschop zag verwerkt was het Yuri Westhoff die hieruit voor de 0-3 stand zorgde. DUNO Doorwerth probeerde nog wel wat terug te doen en deed dat veelal met wat schoten van afstand, maar die kwamen vaak recht op doelman Jurrian Jouvenaar af. FC 's-Gravenzande werd gemakzuchtig en de thuisploeg maakte 1-3. FC 's-Gravenzande reageerde met een snoeiharde kopbal van Broos (1-4) waarna DUNO met 2-4 het laatste woord had. FC 's-Gravenzande staat stevig op de vijfde plaats.