Westlandiaan Desley Bransen geeft Delano Esseboom van Hoogland het nakijken. Westlandia noteerde met 4-1 de grootste thuiszege van het seizoen.
Westlandiaan Desley Bransen geeft Delano Esseboom van Hoogland het nakijken. Westlandia noteerde met 4-1 de grootste thuiszege van het seizoen.

Nieuw perspectief voor strijdlustig Westlandia

Derdedivisionist Westlandia deed hele goede zaken met 4-1 winst op sportpark De Hoge Bomen tegen concurrent Hoogland. Ook de overige uitslagen waren gunstig voor de Westlandianen. Met de zevende zege van het seizoen deed Westlandia de laatste plaats van de ranglijst over aan Hollandia. Met nog vijf speelronden voor de boeg kan Westlandia moed putten uit de resultaten van de laatste weken en heeft de ploeg van trainer Cesco Agterberg uitzicht op handhaving. Het zou passen in het jubileumjaar van de 100-jarige.


Westlandia liet Hoogland niet in de duels komen en speelde met een hogere intensiteit dan de bezoekers, die wel de eerste kansen kregen om de score te open in het Westland.
Tot opluchting van Westlandia viel de treffer aan de andere kant. Mark van der Zalm liet kort voor rust zien hoe een strafschop verzilverd dient te worden en mikte de bal vanaf elf meter zuiver in de kruising: 1-0.
De marge werd nog voor het rustsignaal verruimd. Ouanis Kellouh was het eindstation na goed doorzetten van Hidde van der Arend.
Kort na rust werden de vooruitzichten alleen nog maar mooier voor Westlandia. Een ingestudeerde vrije trap bracht de 3-0 op het scorebord. Melvin Vissers en Ouanis Kellouh deden het voorbereidende werk en Hidde van der Arend was met een hakbal de afmaker. Hij maakte zo fraai zijn kwartet aan doelpunten van dit seizoen vol.
De tegentreffer van Bas Wobbes vanaf elf meter voor Hoogland kon Westlandia niet echt verontrusten. Na de 3-1 werd wel geprobeerd de aansluitingstreffer te maken, maar de verdediging van Westlandia gaf geen krimp. In de slotfase pegelde invaller Delvin Pinheiro 4-1 binnen uit een vrije trap na een overtreding op Jedsel Markes.
Resterend programma:
15 mei: Hercules-Groene Ster, Hoogland-ADO'20, Dongen-OSS'20, Hollandia-Blauw Geel'38, HSC'21-Quick, DEM-Westlandia, OFC-Unitas, JOS/W'graafsmeer-UNA, Gemert-EVV. 22 mei: ADO'20-HSC'21, Quick-Groene Ster, Blauw Geel'38-DEM, EVV-OFC, OSS'20-Hercules, Westlandia-JOS/W'graafsmeer, Unitas-Dongen, Gemert-Hoogland, UNA-Hollandia. 26 mei: Hercules-Westlandia, Hoogland-Quick, Dongen-Gemert, Hollandia-Unitas, HSC'21-UNA, Groene Ster-Blauw Geel'38, DEM-OSS'20, OFC-ADO'20, JOS/W'graafsmeer-EVV. 29 mei: ADO'20-JOS/W'graafsmeer, Quick-Hercules, Blauw Geel'38-Dongen, EVV-Hollandia, OSS'20-HSC'21, Westlandia-Groene Ster, Unitas-DEM, Gemert-OFC, UNA-Hoogland. 6 juni: Hercules-ADO'20, Hoogland-Unitas, Dongen-EVV, Hollandia-Gemert, HSC'21-Westlandia, Groene Ster-OSS'20, DEM-UNA, OFC-Quick, JOS/W'graafsmeer-Blauw Geel'38.