Sylvain Sinke (r.) met zijn beker.
Sylvain Sinke (r.) met zijn beker. (Foto: Motografie.nl )

Gebroeders Sinke behalen allebei 3e plaats

Sport

De Monsterse gebroeders Sinke hebben beiden een derde plaats behaald op het NK Junior Moto Racing.

De 7-jarige Sylvain Sinke, de jongste van de Junior A-klasse, reed in de eerste kwalificatie een 6e tijd. Er waren veel valpartijen en ook Sylvain had een kleine crash maar hij kon weer verder. In de tweede kwalificatie reed Sylvain een 8ste tijd.

In de eerste race had Sylvain een slechte start en kwam hij als voorlaatste door de bocht. Maar hij ging er voor zitten en na de eerste ronde lag hij al op plek 6. Met mooie inhaalacties lukte het Sylvain om als 3e te eindigen. In de tweede race kwam hij in de laatste ronde als 5e door en met een hele late remactie buitenom wist hij zijn voorganger in te halen en kwam hij als 4e over de streep. In het dag klassement was het voor Sylvain dus ook zijn eerste podium en mocht dan zijn eerste beker in ontvangst nemen.

De 9-jarige Miquel, ook de jongste maar dan in de Junior B-klasse, had twee zeer goede kwalificaties waardoor hij kon starten vanaf de 2e plek. Op een kletsnatte baan zette hij in de eerste kwalificatie een 1ste tijd neer met dik 2 seconden voorsprong op nummer 2. In de tweede kwalificatie was één rijder die de eerst kwalificatie door problemen niet meedeed sneller dan Miquel, dus moest hij genoegen nemen met een 2e startplek.

In de eerste race had Miquel een goede start en kwam hij als 2e door de eerste bocht. In ronde drie haalde hij de koploper in maar kwam een paar bochten later ten val. Hij kon zijn weg vervolgen en behaalde uiteindelijk een nette 4e plek en de snelste rondetijd. In de tweede race werd Miquel in de laatste ronde ingehaald, maar de wedstijdleiding erkende later dat er een ronde teveel was gereden. Daardoor behaalde Miquel alsnog de 3e plek. Ook in het klassement had hij een 3e plaats; zijn eerste beker in de Junior B-klasse.

Aankomend weekend op zaterdag en zondag rijdens de broers op het TT Circuit in Assen.

 Miquel Sinke (r.) is trots op de derde plek.